Sinterklaasfeest in J.C. De Border

Gisteren waren de vrijwilligers al vroeg bezig om alles klaar te zetten voor het grote Sinterklaasfeest, er zouden maar liefst 30 kinderen (en hun ouders/verzorgers) naar de knutselmiddag komen en we hoorden dat Sinterklaas ook zou komen 🙂

Om te knutselen heeft Plusmarkt Tanthof de leuke knutselschoenen gesponsord en de kinderen konden ook grappige wiebelpieten maken van een kartonnen bordje en pietengezichtjes. Van 15:00 tot 16:00 konden de kinderen samen gezellig creatief knutselen, er zaten hele leuke creaties tussen.

Om 15:50 uur zat iedereen klaar voor de komst van Sinterklaas met zijn Pieten, de meeste kinderen vonden het best spannend. De kinderen zongen Sinterklaasliedjes tot Sinterklaas binnen kwam. Iedereen was dan ook enthousiast toen zij de Sint en de pieten zagen, de pieten deelde pepernoten uit en ook gooiden de pieten met pepernoten, terwijl Sinterklaas naar het podium werd begeleidt.

Sinterklaas heeft een aantal kinderen bij zich geroepen op het podium en leuke gesprekjes gevoerd, sommige durfde gelijk bij de Sint te komen, anderen vonden het net even iets te spannend. Ook de wijkagent moest even bij Sinterklaas komen. Een aantal kinderen wilde nog graag een liedje zingen voor Sinterklaas en iedereen zong dan ook gezellig mee.

Net voordat Sinterklaas wegging kregen we ontzettend leuk nieuws te horen, er kwam een dame van Bike Kitchen vertellen dat zij graag 3 fietsen wilde verloten onder de aanwezige kinderen (sponsoring). Wat geweldig dat zij dit voor de kinderen in Delft en in J.C. De Border willen sponsoren. Iedereen mocht een kadootje ophalen bij de Pieten en zij kregen dan gelijk een lootje mee, hiermee hadden zij kans op een FIETS. De verloting was ook direct na het uitdelen van de kadootjes en lootjes.

Bike Kitchen werd op het podium geroepen om te vertellen wie zij zijn en waarom zij de 3 fietsen willen verloten (sponsoren), Daarna hebben zij en Sinterklaas de 3 lootjes uit de gehusselde bak gehaald. 3 Kinderen zijn heel blij gemaakt met een fiets, gefeliciteerd alle 3 en Bike Kitchen ontzetten bedankt, wat een mooie actie.

Toen was het helaas alweer tijd dat de Sint en zijn Pieten weg moesten, alle kinderen hebben hen uit staan zwaaien.

SWD heeft veel complimenten van ouders/verzorgers gehad dat de kinderen een leuke middag hebben gehad, ook sommige kinderen kwamen nog even bedanken voor de leuke middag.

Er is tijdens de aanwezigheid van Sinterklaas ook gefilmd door Delft on the move, er wordt een compilatie gemaakt en dan zal het online komen, Stichting Welbevinden Delft zal het dan uiteraard delen op facebook, zodat iedereen het filmpje kan bekijken.

Bij deze wil SWD ook nog iedereen bedanken die deze middag mogelijk hebben gemaakt: Alle vrijwilligers van SWD, Hart voor Delft, Bike Kitchen, Delft on de move, Plusmarkt Tanthof, SNS productie, Fonds1818, Gemeente Delft, SHDJ