THE HUNT voor de wijk Tanthof

Dit was een evenement waarbij meer dan 100 tieners uit de wijk zich op konden geven.
Na veel overleggen vanuit de betrokken organisaties Delft voor Elkaar, gemeente Delft, politie, Handhaving en SWD, stond er een mooi evenement gepland op 1 april.
Plus Tanthof verzorgde het drinken en iets lekkers voor de deelnemers.


Binnen 1,5 week waren de inschrijvingen voor The Hunt al vol en was er zelfs al een wachtlijst.
Op de dag zelf waren de deelnemers ontzettend enthousiast en fanatiek, evenals politie en handhaving.

De deelnemers werden gesplitst in 2 groepen van (iets meer dan) 50 tieners. De eerste groep begon om 13:00 uur en de 2e groep om 16:00 uur. Bij het eerste startsein, gegeven door wethouder Mw Schrederhof, konden 50 tieners de wijk in om uit handen te blijven van politie en handhaving. Sommige werden al snel gesignaleerd en afgetikt, terwijl andere tieners goed uit handen van politie en handhaving bleven.
Zelfs de politie helikopter heeft zijn medewerking geboden en vloog boven de wijk, wat de kinderen natuurlijk ontzettend tof vonden en wat veel bekijks trok.
Rondom J.C. De Border, waar vanuit het evenement georganiseerd werd, kon je ook deelnemen aan leuke creatieve activiteiten, er stond een stormbaan, er was een escape room, en er was een terras voor wijkbewoners neergezet op het voorplein waar je kon genieten van een vers kopje koffie vanuit een koffiehub.


Door de goede samenwerkingen tussen alle organisaties en vrijwilligers is het een succes geworden, er kwamen veel positieve reacties vanuit de kinderen en de wijk en er werd al gelijk gevraagd om dit volgend jaar nog eens te organiseren.

i.v.m. de AVG kunnen we maar een beperkt aantal foto’s plaatsen