Ambulante ronde in Tanthof West

Vandaag zijn we naar de meeste hangplekken en speeltuinen geweest in Tanthof west, om te kijken of er wat tieners rondhingen.

De tieners die wij tegenkwamen waren voornamelijk aan het hangen, skaten, voetballen, maar voornamelijk aan het rondhangen met vrienden.

Veel tieners gaven aan behoefte te hebben aan meer leuke activiteiten in de wijk, zoals sporttoernooien, workshops en creatieve projecten, met name op meerdere plekken in Tanthof west.

Populaire activiteiten waar tieners interesse in hadden waren onder meer graffiti workshops, muzieklessen, danslessen, creatieve activiteiten, voetbaltoernooien, game toernooitjes en leuke uitjes. Ze toonden ook interesse in buitensportactiviteiten zoals klimmen en skaten.

Sommigen gaven aan niet naar het jongerencentrum te komen vanwege strenge regels (tieners Bikolaan). Ik vroeg hen waarom zij dat zeggen, aangezien deze tieners nooit in J.C. De Border zijn geweest. Zij gaven aan dit te hebben gehoord van vriendjes vooral (rondom de Bikolaan) die in het verleden wel eens in De Border zijn geweest bij activiteiten.

Andere tieners gaven aan dat zij De Border niet kennen, wij hebben aan hen uitgelegd wie wij zijn en wat wij doen in het jongerencentrum. De tieners waren verbaasd dat er zoveel te doen was. Wij hebben hen een brochure gegeven en gevraagd om met toestemming van hun ouders eens een keer langs te komen op onze inloopmiddagen.

2 tieners die we tegenkwamen komen vaak bij onze vakantie wijkactiviteiten en vroegen zich af of er dit jaar ook weer activiteiten werden georganiseerd in de vakanties. Wij hebben hen ook een brochure gegeven waarop onze website en social media staan, zodat zij kunnen zien wanneer er iets georganiseerd wordt.

Wij kwamen onderweg ook een aantal tieners tegen die al in De Border komen.