Kerstmaaltijden uitdelen op 2e kerstdag vanuit de kerk: Het Boek, Tanthof.

Met een aantal van onze samenwerkende partners is het een traditie om ieder jaar op 2e kerstdag kerstmaaltijden uit te delen aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Vorige jaren deden wij dit vanuit het DA gebouw op de Bikolaan, vorig jaar vanuit J.C. De Border en dit jaar delen wij de maaltijden uit vanuit de kerk: Het Boek. Vanuit deze kerk worden ook de voedselpakketten van de voedselbank uitgedeeld, dit was dan ook een goede en bekend punt voor mensen die een kerstmaaltijd voor zichzelf en/of hun gezin konden gebruiken.

Via social media, via de voedselbank en via onze partners kon je je aanmelden voor de maaltijden. Ook kon je 2e kerstdag bij ons in Het Boek blijven eten, gezellig met zijn allen aan een mooi gedekte kersttafel. Tussen 17:00 en 18:30 konden ze de maaltijden ophalen en vanaf 18:30 konden wijkbewoners aanschuiven voor het kerstdiner.

Bij St. Perspektief hadden ze hetzelfde kerstdiner als in Het Boek, dit was dan ook een mooie samenwerking en zo hoefde de bewoners niet naar buiten en konden zij genieten van een kerstdiner op hun eigen plek.

Nadat de opgegeven wijkbewoners hun maaltijden hadden opgehaald, zijn alle andere wijkbewoners en vrijwilligers ook begonnen aan het kerstdiner, waarbij er mooie verhalen over de tafel kwamen en iedereen heeft genoten.

Deze 2e kerstdag werd mede mogelijk gemaakt door: Plusmarkt Tanthof, St. Perspektief, Delft voor Elkaar, SWD, Het Boek, Vidomes, Gemeente Delft, Fonds1818 en alle vrijwilligers.