Karten met een groep jongeren

Als je aan de jongeren vraagt wat zij leuk vinden en waar hun behoefte (betreft activiteiten) naar toe gaat, en wat zij dan het leukst vinden, dan krijgt SWD altijd hetzelfde antwoord, zowel van de jongens als van de meiden: We willen graag weer KARTEN.

In de afgelopen jaren zijn we een paar keer in de Uithof geweest om te karten, de jongeren vroegen of we nu eens ergens anders naartoe konden gaan. Dit werd Van der Ende Racing in Poeldijk. Er hebben zich wat nieuwe spontane jongeren aangemeld om deel te nemen aan het karten

De jongeren vonden het spannend, want niemand heeft hier ooit een keer gereden, behalve 1 (nieuwe) jongen die al vanaf zijn 4e vaak in een kart zat.

De spelregels werden uitgelegd en daarna mochten de jongeren in de karts gaan zitten en rijden. Het ging er gezellig en hard aan toe en ze waren allemaal fanatiek. De jongeren raceten over de baan.

Achteraf was natuurlijk duidelijk dat de (nieuwe) jongere had gewonnen, maar hij heeft dan ook al aardig wat ervaring in een kart.

Als we nog een keer zouden gaan karten, willen de jongeren liever naar Van der Ende Racing, dan naar De Uithof. Deze baan was ook wel een stuk leuker.