Kerstbomen inzameling in de wijk Tanthof i.s.m. Werkse en Gemeente Delft

2 januari was het weer tijd voor onze jaarlijkse kerstbomen inzameling, dit jaar deden we dit in samenwerking met Werkse en Gemeente Delft. Kinderen konden alle kerstbomen die zij in de wijk Tanthof wisten te vinden inleveren, voor elk ingeleverde kerstboom kregen zij een lootje waarmee ze aan het einde van de middag gave prijzen konden winnen.

Sommige leverden kerstbomen in en vertelde dat ze nog 20 kerstbomen in de tuin hadden liggen, om mee te doen met deze leuke inzameling en voor het winnen van een mooie prijs uiteraard. Kerstboom na kerstboom werd er binnengebracht op het terrein van Werkse aan het Abtswoude. Het regende de hele dag door, maar de kinderen bleven kerstbomen in de wijk zoeken en inleveren, zeiknat kwamen ze aan. We werden dan ook goed bijgestaan door een aantal medewerkers van Werkse waar de kindeeren de kerstbomen aan konden geven. Dan kregen ze bij ons en van Werkse een lekker kopje warme chocomelk en een heerlijke koek, dan hadden ze weer wat energie om door te gaan. Kinderen kwamen zelfs ook met ouders kerstbomen inleveren.

Er zijn deze dag zo’n 250 kerstbomen ingeleverd, het zijn er iets minder dan verleden jaar, maar de harde en vele regen speelde hier een grote rol in. Maar alsnog een hele mooie prestatie. De wijk is weer netjes, de kinderen (en sommige ouders) hebben een leuke dag gehad, we zijn milieu bewust bezig geweest, en we hebben weer fantastisch samengewerkt.

Om 15:15 uur was het tijd voor de prijsuitreiking, alle kinderen waren op tijd aanwezig, omdat het zo bleef regenen mochten we in de kantine van Werkse de prijsuitreiking organiseren.

Het was heel druk, alle kinderen waren er en ook veel ouders kwamen op de prijsuitreiking af. De prijzen: 4 kaartjes duinrell incl. Tikibad, er waren 13 kaarten van bol.com te verdelen (10,- per stuk), een playstation voor op je telefoon en de hoofdprijs was een X-box S serie met toebehoren.

Sommige kinderen hadden wel 15 of 20 lootjes, ze zaten allemaal gespannen te wachten. Wethouder Frank van Vliet van Gemeente Delft kwam de prijzen uitreiken, dit deed hij samen met Patrick van SDW.

Iedereen was blij met zijn prijzen en de winnaar van de X-box was ook ontzettend gelukkig met zijn hoofdprijs, hij was dan ook 1 van de kinderen die de meeste kerstbomen heeft binnen gebracht.