Burendag Bikolaan Tanthof

Het was dit weekend weer tijd voor burendag. Burendag wordt jaarlijks gevierd om meer gezelligheid en verbinding te creëren tussen buurtbewoners.

Zo werd er dit jaar op de Bikolaan een burendag georganiseerd i.s.m. Delft voor Elkaar, Perspektief, Plusmarkt Tanthof, gemeente Delft, Vidomes, de werkgroep Biko Boeit, en ook SWD.

Het was een geslaagde dag met vrolijke muziek, een kopje koffie met een gratis gesprek, spellen voor de kinderen (en volwassenen), en uiteraard was er genoeg lekkers, zoals o.a. een suikerspin en een heerlijk ijsje van een dame met een authentieke ijskar.

Ook werden er ‘happy stones’ gemaakt, dit zijn vrolijke, kleurrijke en positief versierde stenen die men verstopt in de wijk, als je deze vind mag je het meenemen of je kunt de vrolijke steen weer verder verstoppen zodat een ander hem vind en hier ook blij van wordt.

Voor midden op het Bikoplein is er een picknicktafel aangeschaft: ‘Biko Buren tafel’ (deze wordt geplaatst) We hopen dat aan deze picknicktafel mooie verhalen en verbindingen tot stand worden gebracht door buurtbewoners en bezoekers, of dat het een plekje is voor mensen die ‘moeilijk ter been zijn’ of snel moe zijn, zodat zij hier even uit kunnen rusten, maar ook een plek waar je even met je collega’s kunt lunchen op het mooie, groene plein.

Er is een enquête opgesteld door Delft voor Elkaar en de werkgroep Biko Boeit over de leefbaarheid op en rond de Bikolaan, de enquêtes werden ingevuld en hierbij kwamen leuke gesprekken op gang.

Ook hadden de samenwerkende partners allemaal leuke gratis gadgets gesponsord.

Burendag 2021 was geslaagd!!!!!

Donate € -