Jongeren maken heerlijke pasta pesto en pasta carbonara bij kookworkshop in J.C. De Border.

Om jongeren van 16 tot 26 jaar kennis te laten maken met gezond eten en het leren van maaltijden maken voor als ze straks een eigen woning krijgen, heeft SWD vrijdagmiddag een pilot gedraaid met de workshop ‘een gezonde maaltijd maak je zo’, deze workshop wil SWD 1 x in de 3 weken herhalen.

Tijdens deze workshop gaan 3 jongeren een maaltijd voorbereiden, koken, en samen met andere jongeren in een gezellige setting in J.C. De Border opeten, al snel waren er 3 jongeren die zich hebben opgegeven om gister voor de eerste keer het eten te maken.

Na een rondgang onder alle jongeren kwamen de gerechten pasta pesto en pasta carbonara als favorieten naar voren, omdat er niet iedereen het ene lustte, of het andere, heeft SWD besloten dat zij allebei de maaltijden mochten bereiden.

Dit ging echt super, en leuk om te zien dat de jongeren zo enthousiast bezig waren en ook nog eens heerlijke maaltijden, en 2 schalen met lekkere frisse salade hebben gemaakt, toen het eten klaar was gingen we met de andere jongeren die zich hadden ingeschreven aan tafel.

Toen alle jongeren hun buik vol hadden gegeten was er nog genoeg eten over, sommige tieners vroegen of zij ook mochten proeven en uiteraard hebben we ook voor hun een een bordje opgeschept, voor de volgende sessie hebben er alweer 3 jongeren zich aangemeld die graag willen koken.

Omdat het zo`n succes is geworden gaan we in de eerste week van maart 2023 officieel van start met dit project, SWD zal dan 1 x in de 3 weken samen met de jongeren gezonde maaltijden gaan maken, voor jongeren door jongeren!