Tanthof Beach editie 4 druk bezocht, super gezellig, en mooie samenwerking.

Gister was het alweer tijd voor de 4e van 6 edities Tanthof Beach die SWD organiseert rondom J.C. De Border, editie 4 stond in het teken van leuke activiteiten en een informatie middag voor bewoners en ouders van de jeugd in de wijk Tanthof.

We hadden deze keer een grote stormbaan van 16 meter gehuurd bij sportief besteed verhuur, een relax bad neergezet, we hadden waterpistolen, een ballen gooi spel voor punten, stoepkrijtjes voor de kleintjes, en er werd weer goed gebruik gemaakt van onze door Hovenier van der Heijden aangelegde Jeu de Boules baan.

Aanwezig voor de informatiemiddag waren onze samenwerkende partners, Delft voor Elkaar, de wijkagent, gemeente Delft, buro handhaving, en de buurtpreventie groep Veilig wonen Tanthof, deze waren alle aanwezig om benodigde vragen te beantwoorden die bezoekers hadden.

Delft voor elkaar was aanwezig met twee jongerenwerkers en een lekkere bak koffie van de coffeehub, wijkagente Marianne beantwoorde veel vragen van de jongste tieners en liet ze de binnenkant van de politiebus zien, Ron van de preventie groep Veilig wonen Tanthof was er om wijk gerelateerde vragen te beantwoorden, er was een BOA van buro handhaving, een hele vriendelijke medewerkster van gemeente Delft, en ook Bram Stoop van Hart voor Delft kwam nog even langs.

Het was een erg drukke dag met veel bezoekers, over de gehele dag wel 100 tot 150, die het allemaal naar hun zin hadden, jong en oud genoten weer van een gezellige dag met activiteiten, een gratis drankje, snoep, ijs, en een heerlijke gratis Chinese maaltijd aan het einde van de dag.

De dag begon voor SWD al heel vroeg, om 07:00 uur begonnen wij met de voorbereidingen voor wederom een mooie dag, eerst werd al het groen door AH Vrij rondom J.C. De Border geheel verwijdert en zag het er weer piekfijn uit, daarna alles opzetten en versieren.

Het is leuk om te zien dat bij de grote activiteiten de jeugd al ver van te voren verzamelt om deel te nemen, het was daarom al vanaf het begin om 14:00 uur behoorlijk druk, de stormbaan werd veelvuldig gebruikt en er ontstond zelfs een hele rij met wachtende.

Ook werd er weer veel gebruik gemaakt van de waterpistolen en vele jeugdigen waren kletsnat, zelfs sommige vaders deden mee, de jongste kinderen zaten lekker met de aanwezige stoepkrijt op de straat te tekenen, en onze jeu de boules baan werd veel gebruikt zelfs de wijkagente en de BOA deden gezellig een potje tegen de kinderen.

Om 17:15 uur werd er door SWD naar de chinees gereden om de heerlijke maaltijden op te halen wat ook de afsluiter van de dag was, vele tieners, jongeren, ouderen en ook alle vrijwilligers zaten te genieten en er ontstonden leuke gesprekken met elkaar.

Na het eten was het tijd om de activiteiten af te bouwen met behulp van Delft voor Elkaar en onze enthousiaste vrijwilligers, die ons de hele dag weer ontzettend fijn geholpen hebben, zonder de vrijwilligers hadden de activiteiten niet plaats kunnen vinden, dus een groot dankwoord voor hen.

Om 19:00 uur stond SWD weer paraat voor de inloopavond voor de jongeren, ook deze avond werd weer druk bezocht, er waren zo’n 25 jongeren die kwamen chillen, poolen, darten, tafelvoetballen en gamen, de avond eindigde om 22:00 uur.

Kijk hier voor alle gemaakte foto’s in het foto album.

Wilt u een bedrag doneren voor het continueren van onze activiteiten voor de jeugd of andere activiteiten, dan kunt u op onderstaande link drukken en zelf uw gewenste bedrag invullen.

Donate € -