Tanthof Beach zomer activiteiten een groot succes, en grote drukte bij opening na vakantie SWD.

Van juli tot eind augustus heeft SWD zes weken lang in de weekenden grote activiteiten georganiseerd voor bewoners uit de wijk Tanthof, het doel was om jong en oud na een lange Covid-19 periode weer wat leuks en positiefs aan te bieden, en bewoners zowel jong als oud een ultiem vakantie gevoel te geven.

Er zijn veel bezoekers op onze activiteiten afgekomen en over alle 6 edities van Tanthof Beach zomer activiteiten hebben we een gemiddelde aantal van 100 tot 150 bezoekers per activiteiten dag bereikt, dit betekend dat er bij alle 6 de edities tussen 675 en 750 bezoekers langs zijn geweest om het ultieme vakantie gevoel te ervaren die SWD heeft geprobeerd te organiseren.

Dat de activiteiten die SWD heeft georganiseerd een groot succes was bij de vele bewoners, ouders en hele kleine kinderen, tieners, jongeren, en ook ouderen blijkt wel uit de overweldigende positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen, zowel persoonlijk bij de activiteiten, als ook op al onze social media met erg lieve en leuke berichtjes.

SWD hoopt dan ook dat wij dit soort leuke activiteiten in de toekomst kunnen blijven organiseren en dat we dit door kunnen trekken naar de aankomende jaren, dit ligt volledig in de handen van de gemeente Delft maar SWD heeft i.i.g. in alle weken laten zien dat dit keihard nodig is, en dat de behoefte van bewoners, zowel jong als oud, erg groot is.

Ook de functie van de inloopdagen blijkt van grote waarde en in de afgelopen week dat SWD op vakantie was, is dit wel gebleken, gister was de eerste dag dat we weer open gingen in de middag voor tieners van 10 tot 15 jaar en in de avond voor de jongeren vanaf 16 jaar, het was gelijk weer erg druk en bij beide inlopen waren er weer rond de 25 a 30 jeugdigen aanwezig.

De woorden van vele jongeren dat ze zo blij waren ons weer te zien en dat J.C. De Border weer open was, deed ons natuurlijk erg goed maar laat ook weer zien dat SWD voor de jeugd moet door knokken en er heel snel een beslissing moet komen wat er nu gaat gebeuren met J.C. De Border en het sociaal maatschappelijk plan dat SWD nog verder wil gaan uitbreiden.

SWD hoopt dan ook dat de beslissing betreft het wel of niet afstoten van J.C. De Border snel zal vallen zodat er ook snel duidelijkheid is, en SWD weet of we wel of niet met ons plan kunnen doorgaan, SWD heeft i.i.g. in het afgelopen half jaar laten zien dat de behoefte zeer groot is aan een plek voor de jeugd zoals J.C. De Border, en dat er eigenlijk geen ander alternatief is voor de jeugd in de wijken Tanthof Oost en West.

Daarom pleit SWD voor het niet afstoten, en dus openhouden van J.C. De Border als jongeren centrum/buurthuis!

Donate € -