Gezelligheid en plezier bij Tanthof Beach editie 3, het Waterfestijn.

Zaterdag 7 augustus was het alweer tijd voor de 3e editie van de zomerse activiteiten van Tanthof Beach die SWD elk weekend tot 29 augustus organiseert, gelukkig was het ondanks de slechte voorspellingen lekker droog en was er wederom grote belangstelling.

De dag begon erg vroeg, nadat de vrijwilligers van SWD vrijdagavond tot 23:00 uur alle zwembaden en opblaasbare spullen hadden opgeblazen en klaar gezet, stonden zij om 08:00 uur alweer bij J.C. De Border om alles te versieren en op te zetten voor het waterfestijn.

Nog ver voordat we klaar waren zaten de eerste tieners al ongeduldig te wachten bij de skatebaan naast J.C. De Border, toen alles was opgezet en versiert mochten zij eindelijk naar binnen en werd de ingesopte buikschuifbaan van 18 meter gelijk in gebruik genomen.

SWD had voor de bezoekers die niet tegen sop in hun ogen konden voor zwembrillen gezorgd, sommige tieners en jongeren gleden ook gewoon zonder zwembril vol de baan in, het was echt onwijs leuk om te zien dat de baan een groot succes was, kleine kinderen, tieners, jongeren, maar ook ouders die gewoon meededen en vol de baan afgleden.

Buiten de buikschuifbaan van 18 meter had SWD ook meerdere grote en kleine zwembaden neergezet, opblaasbare zit eilandjes met palmbomen, en ook waterpistolen en 1100 waterballonnen waar we meerdere keren op de dag kleine watergevechten mee hebben gehouden, ook hier deden alle leeftijden gewild mee en zelfs de jongeren in hun gewone kleren waren allemaal nat.

Gelukkig bleef het de hele middag droog ondanks de slechte voorspellingen en was er een mooie opbouw van de dag, in het begin veel wat kleinere kinderen met hun ouders, en later in de middag kwamen de jongeren die er echt een feestje van maakte, waarbij sommige gewoon in hun normale kleding de baan op gleden.

Uiteraard waren zij allemaal tot aan hun onderbroek nat en helemaal onder de afwasmiddel die we veelvuldig op de baan spoten, maar dat mocht de pret niet drukken, duikend, rollend, en hardlopend naar het eindbassin waar ze zich met een grote smak in lieten vallen, alles werd er uitgehaald met de buikschuifbaan.

Leuk om te zien dat er veel wijkbewoners langskwamen om even een kijkje te nemen, soms op de fiets van afstand, de ander met hun kinderen voor de waterpret, en weer anderen om een praatje te maken met SWD, er waren ook meerdere bezoekers die vroeger zelf als jongere in J.C. De Border kwamen en nu kinderen hebben.

Er was een lekker muziekje, je kon ijs, drinken, en eten halen, en hadden we voor de ouders die de voetbalkooi niet in wilde lekker bankjes en sta tafels geregeld.

Nadat we hadden gezien op buienradar dat er stevige buien aankwamen, hebben we rond 17:00 uur de middag afgebroken en snel alles opgeruimd, helaas een uur eerder dan het einde maar gezien de bak water die we over ons heen kregen tijdens het opruimen was het een goede keuze voor de bezoekers.

De 3e editie van Tanthof Beach is dus ook geweldig verlopen en iedereen heeft het erg naar de zin gehad, we hebben veel positieve feedback gekregen van bewoners en oud bezoekers, en het was wederom weer druk bezocht, over de gehele dag gezien waren er 75 tot 100 bezoekers.

Gelukkig kwamen er ook weer veel vrijwilligers helpen en uiteraard is SWD daar heel blij mee want die hebben we voor dit soort grote activiteiten echt hard nodig, SWD wil deze vrijwilligers dan ook heel erg bedanken voor de hulp, Top!

Mocht je ook eens willen helpen als vrijwilliger, dan ben je uiteraard van harte welkom, stuur dan een mail naar stichtingwelbevindendelft@gmail.com

Klik hier voor alle foto`s van de middag in het foto album.

Wilt u ook doneren voor het continueren van onze activiteiten en ons sociaal maatschappelijk plan, dan kunt u op onderstaande link drukken en zelf uw gewenste bedrag invullen.

Donate € -