Veel enthousiasme bij burendag en het leefbaarheid project van SWD op de Bikolaan.

Afgelopen vrijdag was het dan zover, de 4 plantenbakken die op de Bikolaan in de grond staan werden door ongeveer 65 kinderen van basisschool De Bonte Peal en ongeveer 50 buurtkinderen en bewoners van de Bikolaan versiert en opgefleurd, ook heeft SWD met meerdere organisaties op deze dag burendag gevierd.

Het versieren van de saaie plantenbakken is een project dat SWD al heel lang op haar verlanglijstje heeft staan, de leefbaarheid op de Bikolaan in de wijk Tanthof-west is in de afgelopen jaren flink achteruit gegaan, met dit soort maatschappelijke projecten hoopt SWD de leefbaarheid in de wijk weer een boost te geven.

In de afgelopen dagen was kunstenaar Marcel de Gent, die ook aan de Bikolaan woont, al druk bezig geweest om de eerste contouren op de plantenbakken te spuiten, het thema was ‘vier seizoenen’ omdat er vier plantenbakken staan, en dus hadden we een lente, een zomer, een herfst, en een winterbak.

Omdat het zaterdag eigenlijk burendag was heeft SWD samen met het OranjeFonds, Delft voor Elkaar, Vidomes, Fonds 1818, Plus Tanthof, attractieverhuur TimTom, en Gemeente Delft het project en burendag gecombineerd op vrijdag, er waren tafels met bankjes, koffie thee en wat fris, borrelhapjes, mandarijntjes, en ook hadden we een stormbaan van 10 meter midden op het plein.

Vanaf 13:00 uur mochten de kinderen en bewoners de 4 plantenbakken dan eindelijk opfleuren met sjablonen van dieren, bloemen, bladeren, paddenstoelen, sneeuw, en nog vele andere, het was een drukte van jewelste, 42 kinderen van basisschool De Bonte Pael waren als eerste aan de beurt.

Het enthousiasme straalde er van af en na eerst alle veiligheidsmaatregelen getroffen te hebben, zoals een schort, handschoenen, mondkapje en veiligheidsbril, mochten zij onder leiding van de twee graffiti kunstenaars Marcel van Gent en Michael Gouw beginnen met spuiten van de sjablonen, nadat deze groep was geweest kwam de tweede groep van ongeveer 25 kinderen.

Rond 15:00 uur waren de kinderen terug naar school en konden de bewoners en kinderen uit de Bikolaan en de wijk beginnen, ook dit werd ontzettend druk en iedereen vond het erg leuk om te doen, kinderen, ouders, en senioren spoten er op los en de plantenbakken zien er dan ook fantastisch uit.

Om 16:00 uur was het spuiten van de plantenbakken ten einde gekomen aangezien bijna alles helemaal vol stond met mooie versiersels, ook burendag kwam tot een einde toen de verhuurder van de spullen om 16:00 uur arriveerde, gezien de drukte en het enthousiasme tijdens de burendag en het leefbaarheid project van SWD is naar onze mening deze dag een mooie en geslaagde dag geworden.

omdat SWD vele positieve reacties heeft gekregen van buurtbewoners gaan wij uiteraard kijken voor leuke nieuwe maatschappelijke projecten op de Bikolaan en in de wijk Tanthof -west, SWD is ook onderdeel van het Nationaal programma leefbaarheid en veiligheid voor Tanthof-west, hierbij geven wij adviezen van bewoners en de jeugd aan verschillende organisaties betreft leefbaarheid, veiligheid, maatschappelijke betrokkenheid, maar ook de omgeving zoals openbare ruimte, groen, en sport.

Donate € -