Laatste herfstvakantie activiteit van SWD

Stichting Welbevinden Delft en Delft voor Elkaar hebben een aantal uur in de keuken gestaan om heerlijke verse pompoensoep te maken. Vandaag komen er een aantal buurtbewoners lunchen in J.C. De Border, er is heerlijke verse pompoensoep, lekkere verse broodjes met allerlei beleg en een heerlijk vers opgemaakte cup cake van Kim’s Bakery. Ook kan de jeugd vandaag een cup cake versieren (1voor jezelf en 1 voor iemand uit de wijk), tussen 15:00-17:00 uur kunnen wijkbewoners nog lekkere pompoensoep, broodje en cup cake op komen halen bij De Border.

Bij de voorbereiding hoort ook het dekken van de tafels en het klaarzetten van de meeneembakjes e.d. voor bewoners uit de wijk. Er kwam een leuk groepje buurtbewoners aan lunchen, ook waren er 2 hele enthousiaste meiden die ons vandaag even helpen met van alles. eerst was er uiteraard tijd voor een kopje koffie en thee bij binnenkomst, toen iedereen binnen was zijn we aan tafel gegaan, waar de verse pompoensoep werd opgediend, de broodjes stonden al afgedekt op tafel. Iedereen zat gezellig met elkaar te praten en vonden de pompoensoep erg lekker. Toen iedereen klaar was, kon iedereen nog een lekkere herfst/Halloween cup cake uitzoeken, die vanmorgen vers gemaakt waren.

Om 13:00 uur was de activiteit ten einde en moesten de vrijwilligers van SWD en Delft voor Elkaar snel de tafels klaarmaken voor de volgende activiteit: cup cakes versieren door de jeugd en een leuke eigen gymtas ontwerpen.

Uiteraard begon de jeugd met het maken van de cup cakes, er kwamen hele mooie creaties uit, sommige tieners zeiden: ‘ik ga de mooiste weggeven’ wat natuurlijk een mooi gebaar is. Ze werden allemaal ontzettend leuk herfstachtig en Halloween-achtig versierd. Er werden nog zo’n 65 cup cakes gemaakt voor bewoners uit de wijk. Ook werden er weer superleuke linnen tasjes ontworpen.

Wijkagent Tanthof, Remy, kwam ook nog even buurten en uiteraard hebben we hem ook wat lekkers aangeboden.

Tussen 15:00 en 17:00 uur konden bewoners uit de wijk lekker pompoensoep, brood en cup cakes op komen halen, er kwamen wat buurtbewoners langs en namen voor hun buren en hele gezin mee.

Om 17:00 uur is SWD samen met onze vaste vrijwilliger, en Delft voor Elkaar naar Stichting Perspektief gegaan om daar ook lekker eten te brengen voor hun bewoners.

De herfstvakantie activiteiten 2023 zijn weer ten einde, het waren mooie en drukke activiteiten, vooral voor iedereen uit de wijk, we hebben veel nieuwe gezichten gezien en mooie verhalen gedeeld.

Kijk op onze social media voor alle activiteiten in de wijk en J.C. De Border.