foute bowlingavond dankzij inleveren frisdrankfles (uit AD Delft)

Mooi stukje geschreven door: Anne Kompagnie van AD Delft.

https://www.ad.nl/delft/foute-bowlingavond-dankzij-inleveren-frisdrankfles~a856ebd9/

Hoe een kleine actie een groot succes kan worden. Want een succes kun je de statiegeldactie van Stichting Welbevinden Delft (SWD) gerust noemen. Dankzij hulp van wijkbewoners van jongerencentrum De Border, die hun flessen in een containerhok naast het centrum doneerden, is er nu geld voor een ‘foute’ bowlingavond.

,,Al veel langer proberen we met jeugd in de wijk de omgeving schoon te houden”, zegt Patrick Verbaan van SWD. ,,Toen dit jaar statiegeld op petflesjes werd geïntroduceerd, hebben we een container geopend naast The Border. Daar kan iedereen zijn fles in gooien en daarmee snijdt het mes natuurlijk aan twee kanten: al dat plastic belandt niet op straat en we verdienen zo wat geld voor een leuke activiteit.”

Vuilniszakken vol

Het liep al snel storm. ,,Veel meer dan ik had verwacht. Dan ging ik weer met twee, drie vuilniszakken vol lege flessen naar de Makro. Op den duur kenden ze me daar en kon ik de zakken aan ze geven, de statiegeldmachines liepen vast op zoveel flessen.”

100 euro leverde dit tot dusver op. ,,En voor dat geld gaan we een foute bowlingavond houden, met een bitterbal en drankje erbij.” Een actie waar hij zelf heel vrolijk van wordt. ,,Het is maar iets kleins, maar zo leuk om te merken wat dit oplevert voor de buurtjeugd.”

Donate € -