Herstelde Jeu de Boules baan J.C. De Border feestelijk geopend door Hovenier van der Heijden en burgermeester Marja van Bijsterveldt.

Gister was het dan zover, de feestelijke opening van de door Hovenier van der Heijden geheel herstelde jeu de boules baan voor jongeren centrum De Border, een mooi maatschappelijk project dat jong en oud moet gaan verbinden is hiermee na een mooie samenwerking tussen SWD en Hovenier van der Heijden gerealiseerd.

Bij de feestelijke opening waren veel genodigden aanwezig zoals o.a. burgermeester Marja van Bijsterveldt, Bram Stoop en Marcel Koelewijn van Hart voor Delft, Alain Verweij de grondlegger van J.C. De Border, J. Leenders van Werkse, Ron Sluimer van de facebook pagina @tanthofdelftinfopagina, Elly Fransen van jeu de boules vereniging midi-petanque, maar ook meerdere bewoners en kinderen uit de wijk Tanthof.

SWD had alles versierd en ook voor drankjes en hapjes gezorgd, dit werd allemaal door onze geweldige vrijwilligers voorbereid en uitgeserveerd, die ook bij de tiener inloop op het zelfde moment binnen aanwezig waren, het was dan ook echt een mooie en feestelijke openingsdag.

Afgelopen woensdag en donderdag is Hovenier Van der Heijden uit Den Hoorn bij J.C. De Border langs gekomen om de erg verpauperde Jeu de Boules baan in zijn geheel op te knappen, niet alleen werd de 10 cm aarde en groen, dat in de loop der jaren op de baan was gegroeid, weggehaald en afgevoerd, ook werden er nieuwe banden geplaatst en nieuw grind op de baan gelegd.

SWD vond het dan ook gepast om Aarnoud van `t Hof van Hovenier van der Heijden de eer te geven om het lint door te knippen bij de feestelijke opening, burgermeester Marja van Bijsterveldt was graag bereid om samen met Aarnoud van `t Hof de opening te doen.

Nadat zij samen het lint hadden doorgeknipt werd er gelijk ook een openingspotje gegooid door Aarnoud van `t hof en burgermeester Marja van Bijsterveldt, en toen het potje over was nam Bram Stoop van Hart voor Delft het ook nog even op tegen de burgermeester, zo werd de baan al gelijk volop in gebruik genomen.

Nadat de burgermeester klaar was met potjes jeu de boules gooien kwam zij ook nog een kijkje binnen nemen om te zien wat SWD doet, en voor wie we het o.a. doen, zo raakte de burgermeester al gelijk in gesprek met de tieners die in grote getalen aanwezig waren, en kon zij horen waarom de tieners het juist zo leuk vinden om een buurthuis te hebben.

Zo vertelde de tieners dat ze lekker konden tafeltennissen of darten, of gewoon lekker samenkomen met vrienden en vriendinnen, en dat ze heel blij waren dat J.C. De Border weer open was, er waren ook veel tieners aanwezig die ook met de genodigden leuke bezigheden ondernamen.

Er werd bv. door Bram Stoop met de tieners getafeltennist, wijkbewoner Stefano was met tieners aan het darten, en er werd volop tafelvoetbal gespeeld!

Nadat iedereen weer weg was en alles was opgeruimd, was het tijd om even bij te komen voor de avond, want vanaf 19:00 uur kwamen de jongeren weer, wat ook steeds drukker wordt, op de jongerenavonden zijn er gemiddeld 20 tot 25 jongens en meiden aanwezig wat laat zien dat we op de goede weg zijn.

Ook zij ondernemen veel, en er wordt dan ook veel gebruik gemaakt de pooltafel, dartborden, en tafelvoetbal, en er zijn zelfs ook jongeren bij die een balletje jeu de boules willen gooien op de jeu de boules baan, vandaag was dan ook in alle opzichten een zeer geslaagde dag en SWD kan weer vooruit gaan kijken naar het volgende sociaal maatschappelijk project.

Kijk hier voor alle foto`s in het foto album.

Wilt u een bedrag doneren voor het continueren van onze activiteiten voor de jeugd of andere activiteiten, dan kunt u op onderstaande link drukken en zelf uw gewenste bedrag invullen.

Donate € -