Wethouder Schrederhof zegt toe dat SWD haar activiteiten in J.C. De Border in ieder geval tot de zomer 2022 voort kan zetten, en ze wil kijken hoe dit langjarig verankert kan worden.

Gister was er een raadsvergadering: commissie algemeen (algemene beschouwingen) waar SWD ter sprake kwam door de fractievoorzitter van Hart voor Delft, Bram Stoop, zij zetten zich in voor het welzijnswerk in de wijken, waar ontzettende behoefte naar is. In de vergadering brachten zij ter sprake of SWD hun jeugd activiteiten in J.C. De Border kan blijven continueren.

Wethouder K. Schrederhof heeft hierop gereageerd met een positief besluit, dat SWD tot aan de zomer van 2022 hun activiteiten kan ontplooien in J.C. De Border en dat er een voorstel wordt ingediend om dit langjarig te verankeren.

Alle vrijwilligers van SWD, de jeugd, samenwerkende partners, wijkbewoners en ouders zijn uiteraard ontzettend blij om dit te horen aangezien de behoefte erg groot is in de wijk en het aanbod voor de jeugd minimaal is. Het idee dat J.C. De Border door bezuinigingen afgestoten zou worden zat veel mensen al niet lekker. Nu kan SWD eindelijk een langjarig toekomstplan in J.C. De Border opzetten met een mooi programma.

SWD heeft met dit positieve besluit een grote stap voorwaarts gezet in het (jeugd) welzijnswerk in Tanthof.

Vandaag heeft SWD met de tieners gebakjes gemaakt en in de avond heeft SWD voor de jongeren wat gezonde gebakjes op tafel gezet om het positieve besluit te vieren.

Een aantal jongeren vroegen de vrijwilligers van SWD mee naar buiten te komen, waar zij een verrassing voor ons hadden. De jongeren waren zo blij met het nieuws dat er sterretjes en fakkels werden afgestoken om SWD in het zonnetje te zetten, de vrijwilligers waren ontroerd.

Nu gaat SWD zich richten op een mooi toekomstplan met al onze enthousiaste vrijwilligers, tieners en jongeren.

Donate € -