Kerstbomen inzameling SWD bij J.C. De Border een groot succes.

Vanmiddag was de grote kerstbomen inzameling van SWD bij J.C. De Border, het was druk en een groot succes, zo’n 25 kinderen hebben in totaal 350 bomen ingezameld die overal in de wijk Tanthof en de wijken rondom J.C. De Border werden gevonden.

De kerstbomen inzameling was een samenwerking van SWD met Hovenier van der Heijden die er voor gezorgd heeft dat alle kerstbomen werden verpulverd en afgevoerd, Werkse heeft er voor gezorgd dat het hele terrein rondom J.C. De Border schoon was zo kort na oud en nieuw, en Fonds1818 en gemeente Delft hebben de prijzen verzorgd.

Voor het eerst in jaren kon de jeugd tot en met 15 jaar weer kerstbomen inzamelen middels een leuke actie met een loterij, voor elke kerstboom kregen ze een lootje waarmee ze prijzen konden winnen, hoe meer bomen hoe meer lootjes en dus meer kans, belangrijkste motivatie voor de kinderen was de hoofdprijs: een Xbox.

Op alle mogelijke manieren kwamen de tieners de kerstbomen brengen, met een touw achter de fiets, op een skateboard of gewoon slepend, ze hoopten allemaal de spelcomputer te winnen en probeerden zoveel mogelijk lootjes te verzamelen.

Sommige kinderen hadden (met hulp van een ouder) tientallen bomen ingezameld en dus ook tientallen lootjes, maar het bleef een loterij, want de spelcomputer ging naar Silvijn Schop en Tyler Vissers (allebei 12 jaar) die gezamenlijk vier bomen hadden ingezameld. ‘Het is echt heel schokkend om te winnen’, zegt Silvijn. ‘Ik had het echt niet verwacht.’

Al met al is het dus een erg mooie en succesvolle actie geweest waarbij 350 kerstbomen zijn ingezameld, de jeugd een leuke bezigheid heeft gehad, en er meerdere jeugdigen blij waren met de prijzen die zij gewonnen hadden, volgend jaar dus zeker een vervolg!

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4670014/na-vijftien-jaar-weer-kerstbomen-inzamelen-mooie-kans-om-brandjes-uit-de-wijk-te-halen