Jeugd 14-24 jaar vroeg uit de veren voor De Border Viswedstrijd.

Zondag ochtend was het dan zover de J.C. De Border viswedstrijd, precies een jaar geleden was de vorige viswedstrijd die SWD organiseerde en ook precies op dezelfde plek bij de haven van Schipluiden aan de kant van de Trambrug.

De jeugd was er weer vroeg bij en kwamen allemaal tussen 08:00 en 08:30 uur aan, SWD was al om 06:00 uur gaan zitten en heeft een soort kamp opgezet waar koffie, thee, een koekje, broodjes knakworst, en frisdrank te verkrijgen was, uiteraard begonnen we de dag met een lekker bakkie.

Sommige jongeren waren afgelopen week al druk bezig geweest met hun hengels en het kopen van spullen om een grote vis aan de haak te slaan, ook de tieners waren druk met de viswedstrijd bezig en hadden het er de hele week over.

Ons bestuurslid en vrijwilliger Bianca verzorgde de koffie en broodjes zodat iedereen tussendoor wat kon eten en ook hielp ze met vissen, de hele dag zijn de tieners en jongeren op pad geweest of bij hun stekkie gezeten om de grote vissen eruit te gaan halen.

Eén van onze jongeren haalde geintje uit met een dode vis die hij gevonden had langs de kant en deed net of hij echt een vis had gevangen, uiteraard had iedereen snel door dat de vis dood was, op 1 wegloper van de snoekhengel na hebben alle deelnemers helaas geen vis gevangen.

Tijdens de viswedstrijd kwamen ook nog wat ouders een kijkje nemen en er was zelfs een ouder die lekker broodjes en frisdrank had meegenomen voor iedereen, omdat SWD vond dat iedereen zo zijn best had gedaan met vissen en ook nog eens de kou had getrotseerd, hebben we besloten om de prijzen te verloten onder alle deelnemers die mee hadden gedaan.

Na de namen van alle deelnemers op een briefje te hebben geschreven en uit een pot te hebben getrokken kwamen er drie winnaars uit die de prijzen hebben gewonnen, Jim die op voorhand zo graag wilde winnen won de complete karper hengel en was super blij, Kevin won de complete Feeder hengel, en Mike die pas is begonnen met roofvissen won de complete spin hengel.

Het was weer een super leuke middag met een grote opkomst.