Kano varen met de jongeren en onze vrijwilligers door Schipluiden en midden Delfland.

Vanmorgen is iedereen met eigen vervoer naar de kano locatie in Schipluiden gekomen. Van de eigenaar mochten we zelf alle kano’s en spullen pakken en iedereen moest zelf in zijn kano klimmen, uiteraard werden er een aantal geholpen met instappen, wat al grappige situaties opleverde. Iedereen kreeg wat drinken mee en een waterdichte zak om al zijn spullen in te bewaren onder het kanovaren.

Toen iedereen eenmaal in hun kano zaten was het eerst een beetje wennen, maar al snel had iedereen door hoe je moest kanoën, gelukkig zat het weer ook mee, af en toe zon, maar gelukkig geen regen of erge kou. We zijn een stuk door Schipluiden gevaren en Midden Delfland, toen we bij de eerste pauze even stopten voor wat lekkers op de kade, werd een van onze onoplettende deelnemers het water in gegooid, dit vond iedereen ontzettend grappig en dit was vooraf ook al een beetje uitgedaagd. Gelukkig had iedereen een extra setje droge kleding bij zich, maar een revanche zat er natuurlijk wel in.

Toen we 1,5 uur aan het kanoën waren, kreeg iedereen ontzettend veel trek, gelukkig was restaurant Vlietzicht nog een paar minuten doorvaren, maar daar zijn we even gestopt voor een kleine lunch, gelukkig scheen op dat moment de zon en waren we na het eten weer ‘droog’ en klaar om terug te gaan naar het begin/eindpunt.

Onderweg hebben we veel gelachen, maar ook genoten van de natuur en zijn we een hoop eenden, ganzen en zwanen met kleine baby’s tegengekomen. En als laatste is, degene die onze deelnemer in het water heeft gegooid, zelf omgevallen met kano en al en kwam drijfnat aan bij het eindpunt. Het was een heerlijke en leuke dag en alle deelnemers vonden het voor herhaling vatbaar.

Donate € -