Chocoladeletters maken en versieren en Nederlands elftal kijken op het WK.

Alle benodigdheden om luxe chocoladeletters te maken stonden vanmiddag klaar, de tieners mochten vandaag beginnen met het maken van de letters, de tieners en jongeren mochten zelf kiezen of zij melk, puur of een witte chocoladeletter zouden maken, voor zichzelf of voor iemand waarvan zij vinden dat hij/zij een chocolade letter verdiend.

Er stonden 2 au bain marie pannetjes klaar en de tieners moesten zelf de chocolade smelten, boter toevoegen, en als de chocolade gesmolten was schepten ze het in een spuitzak, waarna je er een chocolade letter van kon maken.

Er lag versiering van op de chocolade letter, zoals kruidnoten, smarties, chocoplaatjes van de sint, tum tummetjes enz. Sommige chocolade letters waren heel creatief versierd, sommige mislukten, maar waren niet minder lekker.

In de avond konden de jongeren een chocolade letter maken, hier maakten zij allen gebruik van, de tieners van 12-15 jaar mochten ook naar binnen en er werden dan ook wat meer chocolade letters gemaakt voor mensen uit de wijk, het was een leuke en creatieve activiteit, er zijn over de hele middag en avond zo’n 50 chocoladeletters gemaakt.

Ondertussen werd er door anderen jongeren ge-chilled, gedart en andere spellen gespeeld, om 17:00 uur begon de wedstrijd Nederland tegen Ecuador op het WK in Qatar, SWD was tussen 17:00 en 19:00 uur opengebleven en had een groot scherm opgezet zodat we met ze allen konden kijken en tussendoor o.a. Erwtensoep eten.

Het was gezellig druk maar helaas wel een saaie wedstrijd, Nederland speelde met 1-1 gelijk.