Viswedstrijd SWD in Schipluiden een groot succes met snoeken van 103 cm en 84 cm

Zondag was het dan zover, de door de jongeren zelf gevraagde viswedstrijd die SWD had georganiseerd bij de bootjes haven in Schipluiden, er waren dan ook veel jongeren die allemaal zeer enthousiast waren, drie jongens waren er zelfs al voor 10:00 uur het tijdstip waarop de wedstrijd zou gaan beginnen.

Toen SWD om 8:00 uur in de morgen aankwam op locatie om de beschikbare plekken uit te zetten, zaten Ben, Colin, en Flint al helemaal klaar met hun hengel, de rest kwam allemaal rond 10:00 uur, na uitleg te hebben gegeven van de prijzen, wat te doen bij vangst, en wie de vangsten komen controleren, ging iedereen zijn gangetje, zocht een plek, of liepen rond.

SWD had als prijzen, een VVV bon van €20 voor de grootste vis, een VVV bon van €10 voor de meeste vissen, een paar vis slippers voor de mooiste vis, ook had SWD van Henk Koster Hengelsport uit Delft 4 steekhengels met vistuigje gesponsord gekregen die wij mochten weggeven als prijs, uiteraard is SWD heel erg blij met de sponsoring en betrokkenheid van deze ondernemer bij onze viswedstrijd. (https://www.henkkoster.nl/)

Nadat er al twee keer een aanbeet was geweest maar de vis helaas weer losliet was het rond een uur of 11 raak, Colin stond even op een andere plek te vissen toen zijn dobber ineens begon te verdwijnen onder water, zijn vriend Ben riep hem nog maar dat duurde te lang en Ben bedacht zich geen moment.

Hij pakte de hengel en sloeg hard aan, meteen merkte hij dat het een zware vis was aangezien het veel moeite koste om hem binnen te halen, eenmaal bij de kant zagen we dat de vis idd een hele grote was en dat dit een meter snoek moest zijn.

Toen de vis op de kant was en de haak uit de bek van de snoek was gehaald was het tijd om hem op te meten, 103 cm en een persoonlijk record voor Ben die nog nooit zo`n grote vis had gevangen, ook was de vis goed vet en volgevreten voor de winter.

Uiteraard werd er een mooie foto gemaakt waarbij Ben de grote vis vol trots aan de camera`s van alle jongeren toonde, nadat de foto door Hart voor Delft op twitter werd geplaatst werden we zelfs door het AD gebeld en werd er een mooi stuk geplaatst in de digitale en papieren krant.

Jammer was dat op het moment dat Ben de vis binnen haalde dat er nog een aanbeet was maar helaas werd deze verspeelt, toch werd er best veel activiteit waargenomen en dat er meer vis gevangen zou worden werd steeds duidelijker, rond 12:00 uur kwamen de vrijwilligers van SWD met heerlijke broodjes, koffie en thee, en werd er even een pauze ingelast en een kleine groeps foto gemaakt met degene die op de foto wilde.

Na de pauze hadden een aantal jongeren een waterfiets gehuurd om vanuit daar de kanten van het water af te vissen, ook kreeg Colin de kans om zijn vis toch nog te vangen aangezien zijn dobber er ineens vandoor ging, helaas brak de lijn en verspeelde hij daardoor de vis, ook Patrick van SWD kreeg een aanbeet en sloeg de vis aan, helaas haperde zijn molen waardoor ook hij de vis verspeelde.

Toch lukte het Patrick na een volgende aanbeet ook een mooie snoek te vangen, toen de vis op de kant was werd ook deze vis gemeten en het was een mooie snoek van 84 cm, om 15:00 uur hadden we de prijsuitreiking waar Ben uiteraard met de meeste prijzen ervandoor ging.

SWD heeft Ben de VVV bon van €20 voor de grootste vis uitgereikt, ook de prijs, de visslippers, voor de mooiste vis was voor Ben, omdat Colin veel pech had vandaag hebben we besloten Colin de VVV bon van €10 te geven aangezien er toch niet meer dan 1 vis per persoon was gevangen, ook heeft SWD Colin een hengel van Henk Koster Hengelsport gegeven, de rest van de hengels hebben we weggegeven aan degene die er graag 1 wilde hebben.

Al met al was het dus een zeer actieve en leuke dag, er waren 15 jongeren die mee deden met de viswedstrijd en 15 jongeren die gewoon even kwamen kijken, er zijn 4 vissen verspeeld en 2 gevangen met de mooiste en grootste van 103 cm.

De jongeren hadden het zo naar hun zin dat we hebben afgesproken dat we dit snel weer zullen herhalen en dat we ook gaan kijken naar een vis tripje op de Noordzee.

Zie hier het stuk in AD Delft, https://www.ad.nl/delft/ben-13-doet-met-snoek-van-1-meter-en-3-centimeter-supervangst-die-vis-was-zo-zwaar~a58db012/

Donate € -