Gezonde pannenkoeken bakken

De tieners en de jongeren hebben al een aantal keer aangegeven dat zij graag eens pannenkoeken willen bakken, en vandaag was het zo ver. De tieners begonnen in de middag met het klaarzetten en snijden van het fruit en de meiden hebben het beslag klaar gemaakt.

Sommige tieners dachten er makkelijk vanaf te komen en hun vrienden en vriendinnen te laten bakken, maar wie er een pannenkoek wilde eten, moest deze ook zelf bereiden. Er zijn enkele pannenkoeken gesneuveld, maar dat geeft natuurlijk niet, sommige tieners hebben nog nooit iets gebakken en er moest natuurlijk even gegooid en geflipt worden met de pannenkoeken om ze om te draaien.

De middag was erg gezellig, we kregen vandaag ondersteuning van een vrijwilliger en er was ook een stagiaire aanwezig die ons ontzettend goed heeft geholpen.

Omdat we ook pannenkoeken zouden bakken met de jongeren, is SWD vandaag vanaf 17:00 uur open gebleven. Alle bakspullen moesten nu voor de jongeren klaar gezet worden. Er kwamen veel jongeren op de activiteit af en hebben in J.C. De Border gebakken en gegeten. Ook voor hun geldt, wil je een lekkere pannenkoek dan moet je deze zelf bereiden. Iedereen deed dan ook gezellig mee, over de hele dag en avond zijn er zo’n 80 gezonde pannenkoeken gebakken en gegeten.

Uiteraard was er ook nog tijd voor ontspanning.