Karten in De Uithof met 30 tieners en jongeren

De inschrijvingen voor het karten in De Uithof voor een groep van 30 personen (tieners en jongeren) ging zo snel, dat het binnen enkele dagen al volgeboekt zat. Voor het karten moest je minimaal 13 jaar zijn en 1.60 m lang, dit zijn de regelementen van De Uithof.

De tieners en jongeren reden in 3 groepen, helaas waren de tijden niet helemaal goed doorgekomen bij De Uithof en moest de 3e groep een poosje wachten voordat zij aan de beurt waren.

Groep 1 bestond uit tieners van 13-15 jaar, groep 2 uit wat oudere tieners, jongeren en vrijwilligers en de 3e groep waren alleen jongeren 16-24 jaar en een vrijwilliger, iedereen was ontzettend fanatiek, ook de meiden raceten goed mee en hadden het zichtbaar naar hun zin.

Veel wilde natuurlijk eerste worden van hun groep en anderen vonden het al leuk om een keer het karten uit te proberen. Tiener: “ik sta bij beide heats laatste van mijn groep, maar ik vond het zo gaaf” dat is goed om te horen.

Alle jeugd heeft het zichtbaar naar hun zin gehad en sommigen hadden het er zelfs over om wekelijks te gaan karten als ‘sport’. Mooi om te zien dat iedereen elkaar respecteert, fanatiek is op een sportieve manier, en elkaar begeleid en corrigeert op sommige momenten, in een groep van toch 30 personen.