Ambulant de wijk in

Vandaag is Vanessa ambulant de wijk in geweest samen met een stagiaire (de stagiaire wilde liever niet op de foto)

Verslagje:

Wij zijn langs meerdere punten in de wijk Tanthof Oost geweest om tieners te benaderen. Bij de scholen (basketbalveldje) kwamen we er een aantal tegen. Aan de tieners gevraagd wat ze aan het doen waren en of we even met hun mochten kletsen, dit vonden zij goed. Eerst hebben we even uitgelegd wie wij zijn en wat wij doen. Zij gaven aan (vooral de meiden) dat zij niet wisten wat J.C. De Border nou precies was en wat er allemaal georganiseerd wordt. Dit ook eerst even aan hen uitgelegd.

Ook hebben wij gevraagd wat zij heel leuk zouden vinden als zij mochten kiezen wat er georganiseerd moet worden bij de Border, maar ook in de wijk. De tieners kwamen met uitjes zoals duinrell en boulderen (klimmen). Maar ook vinden zij een voetbaltoernooitje of skaten op de skatebaan leuk. Op veel meer activiteiten kwamen ze op dat moment niet. Ook kwamen we nog een aantal kinderen tegen die wel eens bij De Border zijn geweest, sommige gaven aan het jammer te vinden dat het pas vanaf 10 jaar is, de kinderen die we spraken waren tussen de 8 en 13 jaar. Ik heb verteld dat zij ook gewoon eens met hun ouders binnen konden lopen in de tienerruimte om te zien hoe het eruit ziet, wat er georganiseerd wordt, en dat we ook vaak activiteiten organiseren in de wijk en rondom J.C. De Border voor alle leeftijden.

Ik vroeg of ze het leuk zouden vinden om een keer een rondleiding te krijgen in J.C. De Border, dan moeten ze dit wel thuis even bespreken met hun ouders/verzorgers. De meesten vonden het een leuk idee en gaven aan er nog nooit binnen te zijn geweest. Ik heb hen een brochure met informatie meegegeven van Stichting Welbevinden Delft, zodat zij deze thuis kunnen laten zien.