Leuke en leerzame middag op boerderij Hoeve Windlust

Gistermiddag mocht SWD met 10 tieners op bezoek komen bij boerderij Hoeve Windlust, dit is de boerderij van Eric en Leny van der Kooij die samen een melkvee bedrijf hebben op het Abtswoude.

De melk die bij de koeien van Eric en Leny vandaan komt drinken wij dagelijks, alle melk gaat namelijk naar Campina, de tieners vonden het een erg leuk activiteit en genoten zichtbaar op de boerderij.

Eric en Leny gaven veel nuttige informatie, er werd uitgelegd hoe de koeien tegenwoordig gemolken worden, er werd in de bek van een kalf gekeken aangezien een tiener vroeg of de kalf kon bijten, wat niet het geval was.

Ook mochten de tieners de kudde schapen naar het weiland begeleiden, dit was natuurlijk erg leuk en ook wel een beetje vies, alle schoenen en broeken zaten onder de modder en sommige zelfs met schapen en koeien poep erop.

Tot slot kregen de tieners nog wat te drinken, uiteraard lekker Chocomel en Fristi van Campina.

De tieners gaven aan een erg leuke en leerzame middag gehad te hebben op de boerderij en wilde in de toekomst nog meer van dit soort activiteiten doen, uiteraard gaat SWD zijn best doen om nog meer leuke maar vooral leerzame activiteiten te realiseren voor de jeugd.

SWD wil Eric en Leny, van Hoeve Windlust, ontzettend bedanken voor de gastvrijheid, de tieners hebben erg genoten en de begeleiding ook.

Terwijl de tieners van 10-14 jaar naar de boerderij waren zijn we in J.C. De Border ook open gegaan voor de tieners die niet mee wilde, dit vonden zij uiteraard erg fijn omdat er dan ook een mogelijkheid was om lekker te chillen.

Kijk hier voor het hele foto album van de middag.

Mocht u willen doneren voor onze activiteiten voor de jeugd, of andere projecten van SWD, bepaal dan hieronder zelf uw donatie bedrag.

Donate € -