Pompoensoep maken met de tieners voor bewoners van Stichting Perspektief.

Aan het begin van de middag stonden de tieners al voor de deur te wachten totdat ze bij J.C. De Border naar binnen konden. De tafel was al gedekt voor het (voor)bereiden van de pompoensoep.

Er waren veel tieners die mee wilden helpen en toen iedereen zijn handen had gewassen konden ze beginnen met het snijden van de groenten. De pompoen snijden was toch wat moeilijker dan verwacht dus daar heeft de begeleiding mee geholpen.

Toen alle groenten gesneden waren hebben de begeleiders de soep verder gekookt. De soep werd eerst geproefd door de tieners, door de Cayenne peper was hij lekker een beetje pittig en goed van smaak.

Er waren ook een aantal tieners die liever even gingen gamen i.p.v. koken, dit was natuurlijk ook goed. En na het koken hebben ze ook nog even getafeltennist.

Helaas begon het rond half 6 ontzettend hard te regenen en onweren dat SWD het onverantwoord vond om de tieners op de fiets mee te nemen naar Stichting Perspektief, dus hebben de begeleiders het voor de tieners weggebracht.

De bewoners van Perspektief zaten al te wachten op de pompoensoep, we werden wederom warm ontvangen. Echt ontzettend fijn dat de tieners dit hebben gedaan voor de bewoners. Hopelijk vinden de bewoners het een lekkere soep en hebben ze lekker gegeten.

Klik hier voor alle foto`s in het foto album.

Donate € -