Koken met de tieners

Het koken met de jongeren heeft veel inspiratie gegeven aan de tieners, zij gaven zelf aan dat zij het leuk zouden vinden als zij 1x per maand op vrijdagmiddag ook mogen koken voor andere bezoekers. Dit juicht SWD natuurlijk alleen maar toe, het is leerzaam en zo bereiden ook de tieners zich voor op het zelfstandig worden.

Er zijn meerdere deelnemers die zich gelijk hebben opgegeven om de volgende maanden te koken voor anderen. Vandaag waren er 2 enthousiaste deelnemers aan de beurt die zelf alle boodschappen voor het bereiden van de maaltijd hebben gehaald (op eigen initiatief), het menu van vandaag: verse salade met kip burrito’s.

De 2 deelnemers begonnen om 16:45 uur met koken en hebben heerlijk staan kokkerellen, de bezoekers roken het eten en konden eigenlijk niet wachten tot de maaltijden klaar waren.

Om 18:00 uur was de tafel gedekt en het eten klaar om op te serveren, iedereen kon aan tafel en we aten met 14 personen. De chef’s kregen heel veel complimentjes en het eten was dan ook ontzettend lekker, al het eten ging op, zelfs de gezonde salade.

Over 3 weken staan er alweer 2 nieuwe chef’s klaar om te koken voor andere bezoekers, ben je benieuwd wat zij gaan koken en hoe je je op kunt geven als ‘chef’ of als bezoeker om mee te eten, houd dan deze site goed in de gaten.