Gezonde groente snacks maken.

Vandaag zijn we begonnen met de ´fit en gezond´ week. We begonnen de middag door 1 van de tieners de warming-up te laten leiden, ze deed het dan ook erg goed. Toen alle spieren los zaten, werd er gekozen voor een streetdance, een andere tiener nam hierin de leiding, wat zij ook ontzettend goed heeft gedaan.

Na de beweeg-activiteit zijn we met de tieners ‘gezonde groente snacks’ gaan maken, met een gezonde knoflooksaus van Griekse yoghurt. Ze hebben alle groente zelf gewassen, gesneden, bereid en natuurlijk ook opgegeten.

Ondertussen hebben we nog een gezondheid quiz gedaan……..de tieners wisten de meeste vragen goed te beantwoorden.

Deze activiteit is geheel mogelijk gemaakt door: https://www.kleinwestland.nl/ uit Den hoorn, ontzettend bedankt voor al het goede, verse, gezonde, maar bovenal heerlijke top kwaliteit groenten en fruit.

Enkele tieners hebben morgen een toets, deze zijn zij dan ook gezamenlijk gaan leren in een rustig hoekje van J.C. De Border, hopelijk halen ze morgen een goed cijfer.

Ook hebben we de pooltafel weer tevoorschijn gehaald, dit was natuurlijk erg gewild, dus ze stonden in de rij voor een potje poolen.

Ondanks het warme weer was het toch een geslaagde, gezonde en ontzettende leuke middag.

Morgen gaan we ‘gezonde smoothies’ maken, iedereen mag zelf bepalen welk fruit er in zijn/haar smoothie gaat. Ook gaan we buiten tafeltennissen, in de schaduw, want het wordt weer een hele warm dag. Iedereen krijgt extra limonade, en als je naar J.C. De Border komt vergeet je dan niet goed in te smeren.

Kijk hier voor het foto album van de middag.

Donate € -